Vaken dröm av Madeleine Schantz


Stort tack till Wahlström & Widstrand för recensionsexemplar! 

Vaken dröm är Madeleine Schantz debut. Det är en debut som handlar om våld och skönhet, om man ska fatta det kort. Det är en bok som handlar om en ung kvinna som kommer hem till ett somrigt Stockholm från en Japanresa, och uppsöker en psykologmottagning för att ta reda på vad som hänt i Japan, men kanske också vad som ledde dit. 

Ja, håll i hatten för här kommer ett till pangtips! Jag blev som trollbunden av den här boken. Den var konceptuellt intressant och hade samtidigt en handling som integrerades snyggt med bokens koncept. Den var liksom genomtänkt och underfundig (vill inte spoila något i boken alls, vill bara att alla ska läsa och upptäcka för sig själva). Fick aha-upplevelser av att läsa den här boken och jag älskar sånt i böcker. 

Därtill var språket fantastiskt, man kunde riktigt känna arbetet som lagts ner i den. Den var SÅ vackert skriven (!). På min Goodreads skrev jag bara ”En briljant debut, så genomtänkt och så välskriven. Trasig o vacker o jag älskade den”. Det sammanfattar typ allt jag känner om den här boken. Det ÄR en briljant debut. 

Om ni vill läsa en bok där ni kan vaggas in i språket, som liksom sprakar och känns i hela kroppen kan jag verkligen rekommendera Vaken dröm. I love it. 

Betyg: 5 av 5
Förlag: Wahlström & Widstrand
Språk: Svenska
Sidor: 110
ISBN: 9789146236078
Bokrecension | | Kommentera |
Upp