Lite död runt ögonen av David Ärlemalm


Stort tack till Bokförlaget Forum för recensionsexemplaret! 

När Sofia dör lämnar Arto livet som missbrukare. Han ska försöka skapa en tillvaro för sig själv och dottern Bodil. Men när han anklagas för att sälja droger och får sparken från den skola där han arbetar i köket, pressas han till att ordna pengar för att hålla samman livet för dem. Han tvingas in i en värld av lögner och brott i strävan efter att rädda sig själv och sin dotter. 

Det här är en debut som fångar in mig framför allt genom realistiska konversationer och miljöbeskrivningar. Jag fastnar i den för att den känns trovärdig. Uppskattar hur den engagerar läsaren, från att den får en att sympatisera med samtliga parter, exempelvis samhällsskyddet och Arto, till att få en att tycka att alla parter beter sig förkastligt. Man är alltid involverad i läsningen och läser inte på slentrian och det var det starkaste med den här boken. 

Den är lättläst, skriven på ett tillgängligt sätt och har definitivt en sträckläsningspotential. Det som sänker betyget för den för min del är hur den på något sätt ändrar ton fram emot slutet och börjar kännas som en annan typ av bok. Jag förstår svårigheten att hålla samma spår när det är olika trådar som ska knytas samman, men i detta fall kändes början och slut så drastiskt olika i själva känslan. 

Det är alltjämt en bra och läsvärd bok som jag tycker man kan läsa om man känner sig sugen, det var mycket trevligt att få läsa om något lite annorlunda. 

Betyg: 3 av 5
Förlag: Bokförlaget Forum
Språk: Svenska
Sidor: 263
ISBN: 9789137154763
Bokrecension | | Kommentera |
Upp