Mörkret inuti och fukten av Arazo Arif


Stort tack till Albert Bonniers förlag för recensionsexemplaret! 

Mörkret inuti och fukten är Arazo Arifs debut. Det är en diktsamling om en våldsam barndom och hur den barndomen får effekter senare i livet, hur det genomsyrar allt. Den handlar om våld och kärlek och hur våldet påverkar våra relationer. 

Den här diktsamlingen är brutalt bra skriven. Arazo Arif har en språkbegåvning utöver det vanliga och lyckas skapa kontraster i språket mellan det hårda och det mjuka. Det blir ett nöje att läsa. Diktsamlingen är intim och det går inte att värja sig för den, hålla den på avstånd, för den känns angelägen och formuleringarna är mitt i prick. 

Det är en diktsamling, separata dikter, men det finns ett genomgående tema och jag ville läsa hela i ett svep för att inte ”sluta mitt i”. Den är smart upplagd, hur den börjar och hur den slutar, och känns i allmänhet väldigt genomarbetad. Man känner hur mycket tid som lagts ner i den. 

Om man vill läsa en samtida och aktuell diktsamling, som nästan genomgående är tillgänglig i sitt språk (det är i alla fall något jag bryr mig om) skulle jag rekommendera den här. Det är drabbande läsning! Ser fram emot att läsa mer av poeten.

Betyg: 4 av 5
Förlag: Albert Bonniers förlag
Språk: Svenska
Sidor: 92
ISBN: 9789100178840
Bokrecension | | Kommentera |
Upp