Silvervägen av Stina Jackson

 
En flicka försvinner en morgon när hon sitter och väntar på bussen vid Silvervägen. Tre år senare är hennes pappa fortfarande ute och letar efter henne. Han kör varje natt längsmed Silvervägen, fram och tillbaka och försöker följa upp på alla möjliga olika spår som kan leda honom till svaret vad som kan ha hänt hans dotter.

Samtidigt flyttar en mamma och hennes dotter in i samma område. Dottern är i samma ålder som flickan var när hon försvann. Vad de inte vet är att hon och pappans liv kommer att sammanflätas med varandra. Detta när ytterligare en flicka försvinner.

Silvervägen vann i år priset Bästa svenska kriminalroman så jag hade rätt höga förväntningar på boken. Och, jag blev inte besviken! Stina Jackson har ett målande språk boken igenom och det bygger på ett effektivt sätt upp starka stämningar. Jag är inte den gråtmilda typen av person, men jag tyckte att den här berättelsen var berörande. Jag gillade verkligen den lågmälda tonen och att den var så spännande, det var fysiskt svårt att lägga ner den - det var nervigt! 

Det som är bäst med den här boken är att jag tror att den kan passa den som typiskt sett inte läser spänning också. Den har ett hemskt tema såklart, men den har något mer till sig, den handlar om ett letande och när man läst klart den inser man att den har ett enormt djup. Det är sällan jag uppskattar spänning såhär mycket!

Betyg: 4 av 5
Förlag: Månpocket
Sidor: 295
Språk: Svenska
ISBN: 9789175038919

Bokrecension | | Kommentera |
Upp