Flickvänsmaterial av Yrsa Walldén

 

Roxy och Eva har just tagit studenten. Eva har precis blivit dumpad av sin kille och Roxy har aldrig haft någon. Huvudsaken är alltjämt att de har varandra. De gör det till sommarens projekt att hitta en kille till Roxy. 

De laddar ner dejtingappar och fixar med rätt bilder. Eva ansvarar för att ordna med dejter åt Roxy. Sommaren kan börja. Den ena dryga killen ersätts snabbt av en som är ännu mer självupptagen. Till sist träffar Roxy en person som hon verkar klicka med. Och det är inte den hon hade väntat sig i första hand. 

Det här är en YA-bok som är roligt skriven. Den hade många träffsäkra formuleringar och var öppenhjärtig. Den hade självdistans och glimten i ögat hela vägen från första till sista sidan. Det bästa med Flickvänsmaterial är tonen - den är tillgänglig och inbjudande. Det här är en sådan bok jag önskar att jag läst när jag var yngre. Det jag kan känna att jag störde mig på var huvudkaraktärens avsaknad av egen vilja, det kändes som att boken tappade riktning ganska ofta på grund av det. Men det kanske inte var så viktigt, egentligen. På det hela en trevlig, lättsmält bok som jag uppskattade!


Betyg: 3 av 5
Förlag: Opal
Språk: Svenska
Sidor: 249
ISBN: 9789188665119
Bokrecension | | Kommentera |
Upp