Kungsbacka ultras av Johan Espersson


Kungsbacka ultras är en roman som utspelar sig dels i Paris men framförallt i Kungsbacka, utanför Göteborg. Där utspelar sig en storslagen och sorglig kärlekshistoria mellan två kärlekshuliganer. 

Det är en relation med många egenheter och mycket internt, en helt egen logik. I Kungsbacka ultras får man ta del av en hel relation och hur den fungerar och tar sig i uttryck, både när det gör ont och när det är gott. 

Jag har inte läst en bok som liknar Kungsbacka ultras tidigare. Visst har jag läst böcker om speciella kärleksrelationer men jag har nog inte läst en så utstuderad och innerlig skildring som denna. Den är ömsint skriven, det känns verkligen som Johan Espersson tagit sitt uppdrag på allvar när han velat skriva en fin och ärlig skildring av hur en relation kan vara. 

Den här boken är speciellt skriven - den innehåller till exempel inga punkter och den präglas av konsekvent radbrytning. Det passade boken bra, man kom in i stilen och det blev trevligt att läsa. 

Kungsbacka ultras är också så fint skriven, den är mycket poetisk och vilket parti man än plockar ut och studerar närmare känns så genomtänkt och skickligt skrivet. Jag tänkte först ge den här boken en fyra men jag vet helt ärligt inte varför för den är helt fantastisk och förtjänar ingenting mindre än en femma. Jag vill redan läsa den igen. Läs den ni med! 

Betyg: 5 av 5
Förlag: Natur & Kultur
Språk: Svenska
Sidor: 207
ISBN: 9789127163584
 
Bokrecension | | Kommentera |
Upp