Små eldar överallt av Celeste Ng

 
 Stort tack till Albert Bonniers Förlag för recensionsexemplaret! 

Shaker Heights är ett speciellt ställe att bo på. Det är till synes idylliskt, och det finns regler för allt. Stadens motto lyder bokstavligen ”De flesta samhällen bara uppstår; de bästa planläggs”. Men det finns något trasigt i idyllen och detta blir påtagligt när familjen Richardsons hus brinner ner till grunden. Vem var det som tände på och vad var det som hände? 

I Små eldar överallt får vi följa vägen fram tills dess att familjen Richardsons hus brinner ner och vad som banade väg för det. Det är en historia om svek och lögner men också vänskap och relationer. Det är historien om fotografen Mia och hennes dotter Pearl som flyttar in hos Elena Richardson och man introduceras allt eftersom för hennes barn Moody, Lexie, Trip och Izzy som alla är speciella karaktärer. 

Den här boken var vass! Det var svårt att göra annat än att läsa den i en sittning. Jag förstår verkligen hypen som uppstått kring den. Jag måste dock säga att den, bortsett från de första sidorna, var något seg i början. Men den var riktigt bra sedan och mot slutet var den pangbra och stundom faktiskt omöjlig att lägga ner. 

Celeste Ng skriver på ett tillgängligt och begripligt sätt och jag tror att den nog passar lika bra till YA som vuxen. Jag vill också passa på att ge Anna Strandbergs översättning en shoutout för den var skitbra. Är grymt taggad på Reese Witherspoon och Kerry Washingtons tv-serie nu, kan ju inte bli annat än maxat. Stark bok. 

Betyg: 4 av 5
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Språk: Svenska
Översättare: Anna Strandberg
Sidor: 361
ISBN: 9789100177348
Bokrecension | |
Upp