Floden av Markus Lutteman

 

Stort tack till Bookmark Förlag för recensionsexemplar!

Jonathan lever ett vanligt liv men på grund av några besynnerliga händelser hamnar han på en flotte med tre andra personer som färdas längs en mörk flod. De andra personerna på flotten känner han inte och han vet inte vart de är påväg.

Allt eftersom börjar hemligheter röjas och när de sist förstår var de hamnat kan det vara försent att ta sig därifrån.

Floden var en mycket märklig bok, mestadels på ett bra sätt. Den kändes nästan inte verklig och det var minst sagt en omväxlande läsning. Om man vill läsa något totalt annorlunda är det här helt rätt bok. Boken är filmisk i sättet den är skriven på och det gjorde den suggestiv, jag vill ge den ett stort plus för att platser och personer verkligen kändes levande.

Det var en spännande bok, som gick snabbt att läsa. Det var mycket cliffhangers och det var svårt att inte påbörja nästa kapitel när man läst ut det förra. Det blev alltjämt lite hastigt i slutet, det kändes som att boken inte fick ett riktigt avslut. Och jag hade önskat något mer längd på boken, vissa delar var så märkliga att de hade behövt skrivas något mer övertygande. Men överlag en läsvärd bok som jag gillade mer än vad jag trodde att jag skulle göra. Spännande och och uppfriskande.

Betyg: 3 av 5
Förlag: Bookmark Förlag
Språk: Svenska
Sidor: 244
ISBN: 9789188745194

Bokrecension | | Kommentera |
Upp