Ett högre syfte av Malin Thunberg Schunke


Stort tack till Piratförlaget och KulturPR ör recensionsexemplaret! 

Under en svensexa på den franska rivieran hamnar den svenska medborgaren Amir Yasin mitt i ett blodigt attentat och blir frihetsberövad misstänkt för mord. 

På Eurojust i Haag blir den svenska åklagaren Ester Edh och hennes italienska chef Fabia Moretti involverade i en europeisk utredningsgrupp. Vad hände egentligen i baren på Juan-les-Pins? Ett högre syfte behandlar frågan om vem som egentligen har ansvar gör att mänskliga rättigheter upprätthålls när flera stater tillsammans utreder brott över nationella gränser. 

Denna debutroman var välbalanserad och spännande. Jag tycker att den var välskriven och den hade ett bra flyt. Den behandlade stora och viktiga frågor och gjorde det på ett bra sätt. Tumme upp!

Däremot tyckte jag att personporträtten var lite platta och att man egentligen inte fick lära så mycket om personerna i boken. Jag tycker också att, det smarta slutet till trots, den sista delen rusade fram och att allt avslutades lite hastigt och lustigt. 

Det här är alltjämt perfekt sommarläsning, sidorna tycks bläddra av sig självt. Det ska bli kul att se vad Malin Thunberg Schunke skriver i framtiden! 

Betyg: 3,5 av 5
Förlag: Piratförlaget
Språk: Svenska
Sidor: 349
ISBN: 9789164205933
Bokrecension | |
Upp