Dotterns berättelse av Armando Lucas Correa


Stort tack till Luise Bäckelin Förlag för recensionsexemplaret! 

Det här är en verklighetsbaserad historia som utspelar sig under och efter andra världskriget. 

Elise Duval kom till USA från Frankrike som barn, strax efter andra världskriget. En dag dyker en okänd kvinna upp med brev till Elise Duval - brev som är skrivna av hennes mamma under kriget. Sakta men säkert börjar hemligheterna veckla ut sig. 

1939: Amanda Sternberg, flyr Tyskland tillsammans med sina två döttrar, men när hon anländer till Haute-Vienne är bara en kvar. Och deras frihet blir flyktig. 

Det är egentligen inget större fel på den här boken. Den är bra skriven, det märks att Armando Lucas Correa är en duktig skribent. Men, för mig var det svårt att komma in i den här boken. Att fastna för den. Den gör inget större avtryck. 

Jag vet inte riktigt varför det är så, men den berör mig inte särskilt. Kanske är det för att man läst så mycket litteratur om andra världskriget som varit riktigt bra så ens krav har höjts. Den här boken är inte så tung, vilket ju är bra - fler kan läsa den - men den saknar också ställen att beröras av. Självklart berörs man av sammanhanget i sin helhet, men inte av boken i sig. 

Jag tycker alltjämt att det här är en läsvärd bok för de som är intresserade av premissen. För som sagt är det inget större fel på den. Den är välskriven och bra vad gäller dramaturgi och mycket som hör en bra bok till. Blir faktiskt sugen på att läsa Den tyska flickan, boken som kom innan. Men den här blev inte min favorit. 

Betyg: 2,5 av 5
Förlag: Louise Bäckelin Förlag
Språk: Svenska
Översättare: Jessica Hallén
Sidor: 286
ISBN: 9789177990925
 
Bokrecension | |
Upp