Nevermoor: Morrigan Crows magiska förbannelse av Jessica Townsend


Stort tack till Bokförlaget Semic för recensionsexemplaret! 

Morrigan Crow är född med en förbannelse och alla vet att hon för otur med sig. Hon får skulden för precis allt dåligt som händer. Men det värsta med förbannelsen är att hon kommer dö på sin elfte födelsedag. 

I sista minuten blir hon alltjämt räddad av Jupiter North och förd till den mystiska staden Nevermoor. Hon har nämligen blivit utvald som kandidat till Wundersamfundet, Nevermoors mest ansedda skola. Hon ska tävla mot hundratals andra barn i svåra, farliga prövningar och alla barn har en talang av något slag. Men vad är Morrigans talang? Om hon inte tar reda på det och klarar prövningarna kan hon bli utkastad från Nevermoor och då kan hon inte undkomma sitt öde. 

Det här är en bok för slukaråldern men jag skulle säga att den passar läsare i princip i alla åldrar från nio och uppåt. Det var en fantastisk äventyrsberättelse! Som en efterträdare till Harry Potter, med inslag från många andra älskade barnböcker. Den blandade det bästa av allt. Det var så mysigt att läsa! 

Jag ville inte att den här boken skulle ta slut. Början var lite långdragen och det tog ett tag innan den kom igång på riktigt men det var DEFINITIVT mödan värt. Det är precis såhär jag vill att en bok ska vara. Sådär så att man inte vill att den ska ta slut, men ändå inte kan sluta läsa. En helt makalös bok! Längtar efter att läsa uppföljaren! 

Betyg: 5 av 5
Förlag: Bokförlaget Semic
Språk: Svenska
Översättare: Monica Sundberg
Sidor: 346
ISBN: 9789155264727
Bokrecension | |
Upp