Butcher’s Crossing av John Williams


Stort tack till Natur och kultur för recensionsexemplaret! 

Will Andrews, som studerar vid det prestigefyllda Harvard, bestämmer sig för att lämna universitetet. Det är 1870-tal och hon längtar efter sådant som inte står i böcker. Han hamnar i det lilla samhället Butcher’s Crossing i Kansas, som knappt är mer än en gata. 

Väl där får han höra om jättelika buffelhjordar som kan föra med sig stor rikedom när pälsarna sålts. Will satsar allt han har och en expedition bildas. De sätts på svårare prov än de först kunnat ana och få tampas mot tuffa väder och svåra företeelser. 

Butcher’s Crossing är den andra boken jag läser av John Williams. Stoner var näst inpå den perfekta romanen. Den här boken var helt annorlunda. Precis lika välskriven, John Williams skriver otroligt levande och målar upp bilder på ett sådant sätt så det känns så man själv befinner sig i boken. Det jag kan anmärka på är att boken, även om den var väldigt bra skriven, var lite enformig ibland. Den var spännande men ibland var det som en lång utläggning där det hände mycket samma sak hela tiden. 

John Williams är hur som haver ett författarskap jag är intresserad av och jag är mycket sugen på att läsa Augustus nu. Kan varmt rekommendera att plocka upp Stoner! Och om ni gillar western kan ni läsa denna! Helt klart läsvärd bok. 

Betyg: 3,5 av 5
Förlag: Natur och kultur
Språk: Svenska
Översättare: Eva Johansson
Sidor: 331
ISBN: 9789127148741
Bokrecension | |
Upp