Inte utan dig av Harlan Coben

 

Stort tack till Bookmark Förlag för recensionsexemplaret!

Det har gått femton år sedan Naps bror och dennes flickvän dog i vad som antogs vara ett självmord eller en olyckshändelse. Inte nog med det: samma natt försvann också även Naps tjej Maura spårlöst utan förklaring. Sedan dess har Nap inte varit samma person som tidigare, och han har aldrig slutat leta.

Naps jakt efter sanningen tar honom på ett häpnadsväckande äventyr. När Mauras fingeravtryck dyker upp i en bil börjar han komma allt närmare svaren han så länge velat ha. 

Inte utan dig har en välplanerad handling och är skriven på ett underhållande sätt. Det är mycket dialog så den är lätt att läsa. Den passar perfekt när man vill ha något mer lättsmält. Inte för att den behandlar lätta ämnen, utan bara för att den är skriven på ett så lättillgängligt sätt. Tumme upp för det!

Och visst är den spännande. Det är mycket cliffhangers och klassisk thrillerkänsla. Jag vill rekommendera den till alla som vanligtvis gillar den här typen av böcker, för det är verkligen en välskriven bok. Men det är något som inte når riktigt hela vägen fram, kanske är det att jag inte riktigt gillar huvudkaraktären så mycket som jag egentligen vill. Det är alltjämt en underhållande läsning som jag tror de flesta skulle gilla, den är trevligt originell och intressant och tappar aldrig tempot! 

Betyg: 3.5 av 5
Förlag: Bookmark Förlag
Språk: Svenska
Översättare: Jan Malmsjö
ISBN: 9789188859006

Bokrecension | |
Upp