Norra Latin av Sara Bergmark Elfgren

 
 
En augustidag påbörjar Tamar och Clea första året på teaterprogrammet på Norra Latin i Stockholm. Tamar och Clea ör två väldigt olika tjejer. Clea har levt hela sitt liv på teatern och filminspelningar och har bott i Stockholm i hela sitt liv. Tamar har alltid drömt om att bli skådespelare och har flyttat till Stockholm för att fullfölja sin dröm. 

På Norra Latin finns ett oanat mysterium, en mörk hemlighet, som kommer länka samman Tamar och Cleas liv. 

Sara Bergmark Elfgren skapar verkligen karaktärer som ingen annan! De är så väl uttänkta och detaljrika att det känns som att man känner personerna i boken på riktigt. Varje tillfälle tas att bygga vidare på karaktären, få den att kännas mer verklig, och det är riktigt skickligt gjort.

Likaså gäller handlingen. Ingenting är lämnat åt slumpen, det finns inga lösa trådar och allt vävs samman så otroligt snyggt. Jag ryser nästan bara jag tänker på det! För att inte tala om hur spännande boken faktiskt är. Jag menar, wow. Stämningarna i boken är on point i brist på bättre uttryck och det är bara att njuta när man läser den här boken. Det känns som att kliva in i en parallell verklighet, så suggestiv är den. Enda anledningen att den inte kan få en femma är att det kändes lite förhastat mot slutet. Men om ni inte läst den - LÄS DEN, och det snart!

Betyg: 4 av 5
Förlag: Rabén och Sjögren
Sidor: 577
Språk: Svenska
ISBN: 9789129688528 

Bokrecension | |
Upp