Jag ger dig solen av Jandy Nelson

 

Jag ger dig solen är en bok om två tvillingar som är mycket olika varandra men en sak har de gemensamt: de drömmer båda om att bli konstnärer. Flera år efter en stor tragedi är det bara tvillingen Jude som tycks bry sig om att hålla ihop familjen. Noah tycks ha släppt allt, till och med målandet.

När Judes konstprojekt sammanför henne med en stor skulptör förändras allt; historien om allt börjar visa sig. Tvillingarna börjar förstå vad som har hänt.

Den här boken!!! Att få läsa om tvillingparet som är bästa vänner samtidigt som de är enormt olika varandra är en fröjd. En fantastiskt gripande bok om kreativitet, kärlek och hemligheter. Den sätter fingret på hur rivalitet och komplicerade familjeband kan vara och gör det på ett så bra sätt. 

Jag gillade hennes bok Himlen börjar här också men den här är mycket, mycket bättre! Jandy Nelson skriver som en sann konstnär och boken har stark sträckläsningspotential. Den har flera bottnar och kärlekshistorierna i boken är fina och lite okonventionella vilket jag uppskattar. Boken har en fin balans mellan sorglig och vacker och det ör så bra rakt igenom att ingen borde missa den! 

Betyg: 4 av 5
Förlag: Gilla Böcker
Sidor: 379
Språk: Svenska
Översättare: Emö Malmberg
ISBN: 9789188279019

Bokrecension | |
Upp