Gränsen av Elise Karlsson

 
Stort tack till Natur & Kultur för recensionsexemplaret!
 

Emma är kvar på samma arbetsplats som tidigare och jobbar med att böcker ska komma ut i hög hastighet. Hon är näst intill besatt av sitt arbete men börjar få upp ögonen för nya saker.

Med stor frenesi börjar hon ta sig an yoga och relationer, samt politik. Vi får följa Emma i hennes vardag, hennes mående och relationer. Det är dock något som inte står rätt till. 

Gränsen är skriven med en lite annorlunda stil, det är många och korta kapitel. Det känns ofta lite korthugget och blir bitvis nästan som små verser. Det är en kul och omväxlande läsning! Den som vill läsa något nytt har hittat helt rätt. Dessutom har den en skärpa som jag sällan skådat, den kommer med rationella analyser och åskådningar på ett ödmjukt sätt och det är en fröjd att läsa dessa delar.

För att den skulle kunna få ett högre betyg hade jag önskat mer handling och en tydligare röd tråd. Bitvis känns det som att den flyter runt lite utan att ha ett tydligt mål. Men det kanske också är en del av poängen med boken, den handlar mycket om vardagsdepp i öppna kontorslandskap och då kanske det inte finns ett tydligt mål i tillvaron. Med det sagt tycker jag att den här boken var trevlig att läsa, främst tack vare den analytiska skärpan, den spännande stilistiken och för att den var något med den som kändes nytt och modernt i förhållande till det man ofta läser. En kul läsning, helt enkelt!

Betyg: 3 av 5
Förlag: Natur & Kultur
Sidor: 260
Språk: Svenska
ISBN: 9789127156029

Bokrecension | |
Upp