De Aderton av Anton Berg

 
Stort tack till Bookmark Förlag för recensionsexemplaret!
 

Axel Sköld jobbar som radiojournalist. När han gör efterforskningar inför en vanlig dokumentär kommer han över ett samband utöver det det normala. En och samma man tycks vara iblandad i både mordet på Olof Palme, vapeninspektören Algernons påstådda självmord och journalisten Cats Flacks dödliga bilolycka.

Det hela börjar som en konspirationsteori men Axel Sköld gräver vidare och hittar kopplingar till en dold organisation. Organisationen är farlig och aktiv än idag, och de är beredda att göra allt för att hindra sanningen från att komma ut.

Detta är en konspirationsthriller utan dess like. Den handlar om Axel Skölds driv och vilja att avslöja sanningen och den är snabb och rolig att läsa. Den har många karaktärer men är ändå lätt att läsa och stundom extremt spännande. Det är inte sparsmakat med cliffhangers. 

Jag tror att jag har lyssnat på alla P3-dokumentärer med Anton Berg och allt av Spår och det är otroligt välgjort. Samma gäller denna bok. Det är rappt och och fascinerande. Det jag saknar med boken är mer djup i karaktärerna, någon form av karaktärsutveckling. Det känns som att man inte får lära känna Axel Sköld på riktigt. Men De Aderton är en bra bok, den passar perfekt som spännande julläsning när man vill ta en paus från allt julstök. Den känns modern och nytänkande, en thriller med det lilla extra. Läs den!

Betyg: 3,5 av 5
Förlag: Bookmark Förlag
Sidor: 392
Språk: Svenska
ISBN: 9789188545251

Bokrecension | |
Upp