4.50 från Paddington av Agatha Christie

 
Stort tack till Bookmark Förlag för recensionsexemplaret! 
 
När mrs McGillicuddy tar tåget för att hälsa på sin vän Jane Marple inträffar något besynnerligt: hon bevittnar ett strypmord på ett förbipasserande tåg. Man hittar dock inget lik, och det finns inga andra vittnen! 
 
Miss Marple är den enda som tar mrs McGillicuddy på allvar och bestämmer sig för att, tillsammans med en bekant, gå till botten med det fasansfulla brottet. Det blir ett riktigt äventyr. 
 
4.50 från Paddington är en riktig klassiker och det är första gången jag läser den efter att ha sett den som TV-program. Den är definitivt bättre i bokform! Översättningen känns ny och fräsch, jag har läst flera Agatha Christie-böcker som haft lite gammalmodig och släpig översättning. Detta kändes modernt och var lätt att läsa. Tumme upp!
 
Boken är förvisso rätt gammal men det känns som att den står sig bra i tiden. Den är spännande och faktiskt riktigt svår att lägga ner bitvis. Marple är en charmig karaktär och med enkla medel lycka Agatha Christie introducera en för ett antal karaktärer och få dem att kännas egna. Det är skickligt gjort. Jag kan alltjämt tycka att påsen knöts ihop lite väl snabbt på slutet, men det är verkligen en petig sak från min sida. 4.50 från Paddington är en snabb och rolig läsning som passar perfekt som juldeckare, eller deckare när som helst! 
 
Betyg: 4 av 5
Förlag: Bookmark Förlag
Sidor: 290
Språk: Svenska
Översättning: Helen Ljungmark
ISBN: 9789187441776
Bokrecension | |
Upp